facebook google +

Κουντουριώτου 149-151, κέντρο Πειραιά Δημοτικό Θέατρο

2104120029

stamataki@vsmile.gr

 

Vsmile gr

ελληνικα english

οδοντιατρος πειραιας

_______________

 

οδοντιατροσ ενηλικες οδοντιατρειο για παιδια αμεα

για
Ενήλικες

για
Παιδιά

για
ΑΜΕΑ

οδοντιατρος πασαλιμανι
ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ - SMILE DESIGN

οδοντιατρος λευκά σφραγίσματα
οδοντιατρος σφραγίσματα χωρίς τροχό
οδοντιατρος bonding δοντιών
οδοντιατρος άμεσες όψεις - edelweiss
οδοντιατρος όψεις πορσελάνης - lumineers
οδοντιατρος ολοκεραμικές αποκαταστάσεις
οδοντιατρος αποκαταστάσεις ζιρκονίου
οδοντιατρος οδοντική διακόσμηση - strass
οδοντιατρος λεύκανση
οδοντιατρος σοδοβολή

 

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

 

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ
ολικές - μερικές - επένθετες

οδοντιατρος επένθετες επί εμφυτευμάτων

 

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

οδοντιατρος θεραπεία ουλίτιδας
οδοντιατρος θεραπεία περιοδοντίτιδας

 

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

 

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑ
οδοντιατρος διάγνωση
οδοντιατρος θεραπεία
οδοντιατρος sealants
οδοντιατρος φθορίωση

 

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

οδοντιατρος κινητοί μηχανισμοί - μασελάκια
οδοντιατρος ακίνητοι μηχανισμοί - σιδεράκια
οδοντιατρος αόρατη

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
οδοντιατρος προστατευτικοί νάρθηκες

 

ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ
οδοντιατρος απονεύρωση - θεραπεία
οδοντιατρος ανασύσταση με άξονα

 

ΕΞΑΚΤΙΚΗ
οδοντιατρος απλή εξαγωγή δοντιού
οδοντιατρος χειρουργική εξαγωγή δοντιού

 

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
οδοντιατρος ψηφιακή ακτινογραφία
οδοντιατρος ενδοστοματική κάμερα

 

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
οδοντιατρος νάρθηκας άπνοιας - ροχαλητού
οδοντιατρος αντιμετώπιση βρυγμού
οδοντιατρος αντιμετώπιση κακοσμίας
οδοντιατρος πρόληψη για εγκύους
οδοντιατρος πρόληψη - φροντίδα ΑΜΕΑ

 

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
οδοντιατρος γενικές οδηγίες
οδοντιατρος ατομικό πρόγραμμα
οδοντιατρος στοματική υγιεινή για παιδιά
οδοντιατρος ιδέες για γονείς
οδοντιατρος προσοχή στις οδοντόβουρτσες
οδοντιατρος σεξ και στοματική υγεία


Δέκα παράξενες αλήθειες της Οδοντιατρικής!

 

ΠΗΓΗ:  www.odvima.gr   

Από τις νεράιδες των δοντιών και τον «Μαγικό Ποντικό»  που παίρνει τα νεογιλά δόντια των παιδιών, μέχρι τους πλανόδιους κουρείς και τις δοξασίες για τα σκουλήκια που «τρυπώνουν» στα δόντια μας και προκαλούν πονόδοντο, η στοματική υγεία φαίνεται να έχει διανύσει αρκετές «περιπέτειες» ανά τους αιώνες μέχρι να βρει τη σωστή αντιμετώπιση από τους επαγγελματίες του είδους. Στο άρθρο που ακολουθεί θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε μερικές παράξενες ειδήσεις που επιβεβαιώνουν το πόσο συναρπαστικός είναι ο κόσμος της οδοντιατρικής!                                   

τα δοντια ειναι μοναδικα

1. Τα δόντια μας είναι μοναδικά, όπως το δακτυλικό μας αποτύπωμα!    

Ούτε δύο πανομοιότυπα δίδυμα δεν έχουν τα ίδια δόντια, καθώς η οδοντοστοιχία μας αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της μοναδικότητας μας, ένα είδος προσωπικού αποτυπώματος, που δεν μπορεί να ανευρεθεί σε κανέναν άλλον.  Το ίδιο ξεχωριστό αποτύπωμα έχει και η γλώσσα κάθε ανθρώπου!

τα δοντια ειναι μοναδικα

2. Οι άνθρωποι του μέλλοντος θα γεννιούνται χωρίς φρονιμίτες!   

Οι φρονιμήτες είναι δόντια που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους παρατηρείται ότι οι φρονιμίτες αρχίζουν να εξαφανίζονται. Στην πραγματικότητα, το 5% των ανθρώπων έχουν ήδη γεννηθεί  χωρίς φρονιμίτες, ενώ πολλοί άλλοι γεννιούνται μόνο με έναν, δύο ή τρεις. Όταν ένα  γνώρισμα δεν είναι πλέον απαραίτητο, η εξέλιξη τείνει να ευνοεί την εξάλειψή του. Έτσι, είναι πιθανό οι άνθρωποι μελλοντικά να στερούνται από φρονιμίτες εξ ολοκλήρου.

τα δοντια ειναι μοναδικα

3. Συνθετικά δόντια...  από ούρα!   

Ερευνητές από την Κίνα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν συνθετικά δόντια χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, τα οποία είχαν πάρει από ανθρώπινα ούρα. Επειδή όμως τέτοιου είδους πειράματα δεν μπορούν να γίνουν σε ανθρώπους, προσπάθησαν να μεγαλώσουν τα δόντια μέσα στο στόμα ποντικιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έπειτα από λίγες εβδομάδες άρχισαν να  δημιουργούνται νέα μικροσκοπικά δόντια, που περιείχαν οδοντίνη, σμάλτο κ.α.  Ωστόσο, τα δόντια αυτά δεν ήταν τόσο σκληρά όσο τα κανονικά.

Οι επιστήμονες εμφανίστηκαν σκεπτικοί καθώς τα ανθρώπινα ούρα είναι ενδεχομένως μία από τις χειρότερες πηγές βλαστοκυττάρων, δεδομένου ότι υπάρχει πολύ  μεγαλύτερος κίνδυνος μόλυνσης από βακτήρια σε σχέση με άλλες πηγές βλαστικών κυττάρων.

τα δοντια ειναι μοναδικα

4. Μικρόβια από την τουαλέτα στην οδοντόβουρτσα!

Σύμφωνα με μελέτη του 2011, η οδοντόβουρτσα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη λίστα των πιο βρώμικων σημείων του σπιτιού.

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια θεωρία που πρεσβεύει, ότι όταν ο νιπτήρας βρίσκεται δίπλα στη λεκάνη της τουαλέτας, κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι, σταγονίδια γεμάτα μικρόβια πετάγονται πάνω στην εκτεθειμένη οδοντόβουρτσα. Συνεπώς, οι οδοντόβουρτσες θα πρέπει απαραίτητα να φυλάσσονται σε κλειστό χώρο.

τα δοντια ειναι μοναδικα

 5. Κουρείς οδοντίατροι!

Πολύ πριν την καθιέρωση της οδοντιατρικής επιστήμης και την αδειοδότηση των επαγγελματιών που είχαν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να ασκούν την οδοντιατρική τέχνη, οι κουρείς ήταν αυτοί που αναλάμβαναν να καλύψουν και τις οδοντιατρικές ανάγκες του πληθυσμού.

Σαν να λέμε ... δώρο με το κούρεμα και μια εξαγωγή!

τα δοντια ειναι μοναδικα

6. Κοσμήματα για τα δόντια!  

Η διακόσμηση των δοντιών με στρας και κοσμήματα σε διάφορα σχέδια, που είναι τάση της μόδας στις μέρες μας, φαίνεται να έχει τις ρίζες της στην εποχή των Μάγιας! Πριν από 2.500  χρόνια, οι Μάγιας είχαν ήδη αναπτύξει μια υψηλή κατανόηση της οδοντιατρικής επιστήμης και πίστευαν ότι μια καθαρή οδοντοστοιχία δεν ήταν αρκετή. Έτσι, οι οδοντίατροι της εποχής χρησιμοποιούσαν διάφορα πρωτόγονα εργαλεία για να σκαλίσουν τα δόντια, δημιουργώντας κοιλότητες, τις οποίες έσπευδαν να διακοσμήσουν με διάφορες πολύτιμες πέτρες!

τα δοντια ειναι μοναδικα

7. Δεν χάνουν όλοι τα νεογιλά τους δόντια!    

Τα πρώτα παιδικά δόντια πέφτουν φυσιολογικά ανάμεσα στην ηλικία των 6 με 12 ετών. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που το μόνιμο δόντι είτε δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί ικανοποιητικά ,είτε λείπει εντελώς. Η σύγρονη οδοντιατρική έχει τις λύσεις της και για τις δύο περιπτώσεις!! 

τα δοντια ειναι μοναδικα

8. Ο Perez, οι  νεράιδες.. και τα πρώτα δοντάκια!

Σε πολλές περιοχές του κόσμου, τα παιδάκια μεγαλώνουν με την ιστορία της  «Νεράιδας των Δοντιών» που πηγαίνει το βράδυ και παίρνει το δοντάκι που τους  «έπεσε». Βάζουν λοιπόν, το  παιδικό δοντάκι τους κάτω από το μαξιλάρι και η καλή νεράιδα το παίρνει και στη θέση του τους αφήνει ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Στις ισπανόφωνες χώρες, ωστόσο, η παράδοση είναι διαφορετική. Όλα ξεκίνησαν το  1894 στην Ισπανία, όταν ο μικρός γιος του βασιλιά «έχασε» το πρώτο του δόντι. Ο  βασιλιάς ήθελε να γιορτάσει αυτήν την «σπουδαία μέρα» και έτσι έβαλε τον ιερέα  Luis Coloma να γράψει μια ιστορία για το πώς έχασε ο γιος του το δοντάκι του. Ο  ιερέας δημιούργησε έναν χαρακτήρα που ονόμασε Ratoncito Perez (που σημαίνει «το  ποντικάκι Perez»).Και κάπως έτσι το ποντίκι-νεράιδα που παίρνει τα δόντια των  παιδιών έμεινε στην ιστορία και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να έχει μεγάλη  απήχηση στα μικρά παιδιά. Μάλιστα, η ιστορία χρησιμοποιείται με διάφορες  παραλλαγές και μεθόδους «καλοπιάσματος» του μικρού Perez, που είναι γνωστός και  ως «Μαγικός Ποντικός». Στην Αργεντινή για παράδειγμα, η παράδοση θέλει τα μικρά  παιδιά να βάζουν το δοντάκι σε ένα ποτήρι με νερό, καθώς ο Perez  καταφθάνει διψασμένος και οι μικροί του φίλοι σκέφτηκαν να του αφήνουν ένα ποτήρι νερό για να τον ξεδιψάσουν!

τα δοντια ειναι μοναδικα

 9. Σκουλήκια- «υπεύθυνα» για τον πονόδοντο!

Ο πονόδοντος είναι από τις πιο επώδυνες εμπειρίες στη ζωή ενός ανθρώπου.  Σήμερα, ο ασθενής  επισκέπτεται τον οδοντίατρο και με την κατάλληλη θεραπεία αντιμετωπίζεται το οποιοδήποτε πρόβλημα. Στο παρελθόν όμως, ελλείψει των κατάλληλων γνώσεων αρκετοί  πίστευαν ότι οι πονόδοντοι προκαλούνταν από μικροσκοπικά σκουλήκια, τα οποία «τρύπωναν» στα δόντια και η εξουδετέρωσή τους απαιτούσε πολύπλοκες μεθόδους με διάφορους σπόρους και κερί.  Άλλο «γιατρικό» της εποχής προέβλεπε ότι ο ασθενής έπρεπε με ένα καρφί να «σκαλίσει» το δόντι που τον πονούσε και στη  συνέχεια να το καρφώσει σε μια ξύλινη δοκό. Επέμεναν μάλιστα οι «επαΐοντες» της εποχής, ότι αν ακολουθούσαν αυτή τη «θεραπεία», το  «πονεμένο» δόντι δε θα τους ενοχλούσε ποτέ ξανά.

δοντι σωσει ματι

10.Ένα δόντι σώζει από την τύφλωση! 

Μια 60χρονη γυναίκα  από την Πολιτεία του Μισισιπή, η Σάρον Θόρντον που τα τελευταία δέκα χρόνια  είχε χάσει την όρασή της εξαιτίας του συνδρόμου Stevens Johnson, το οποίο  προκαλεί βλάβες στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού, βρήκε ξανά το φως της χάρη  σε έναν κυνόδοντα ο οποίος εμφυτεύθηκε στο μάτι της! Ειδικοί του Οφθαλμολογικού  Ινστιτούτου Βascom Ρalmer που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι αφαίρεσαν από  την ασθενή έναν κυνόδοντα ο οποίος υπεβλήθη σε ειδική επεξεργασία ώστε να μετατραπεί σε βάση για την τοποθέτηση ενός μικροσκοπικού προσθετικού φακού. Οι  γιατροί άνοιξαν μια μικρή οπή στο δόντι ώστε να τοποθετηθεί ο φακός. Στη  συνέχεια ο φακός και το δόντι εισήχθησαν στην παρειά της ασθενούς, δύο μήνες  προτού εμφυτευθούν στο μάτι της. Σύμφωνα με τον οφθαλμοχειρουργό που διεξήγαγε  τη διαδικασία, η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει σχεδιαστεί ειδικώς για ασθενείς των οποίων ο οργανισμός απορρίπτει τους τεχνητούς κερατοειδείς ή τα μοσχεύματα κερατοειδούς. 

* Με πληροφορίες από το listverse.com.

 

Σταματάκη Βασιλική, DDS / Χειρουργός Οδοντίατρος Αθλητικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής Οδοντιατρικής 

Κουντουριώτου 149-151, κέντρο Πειραιά Δημοτικό Θέατρο / 2104120029 / stamataki@vsmile.gr  

 

Οδοντίατροι Πειραιά

 

 Επικοινωνήστε με το οδοντιατρείο VSmile και

 ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ!
   

οδοντίατρος Πειραιά

Σταματάκη Βασιλική, DDS / Χειρουργός Οδοντίατρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά 
Κουντουριώτου 149-151, κέντρο Πειραιά Δημοτικό Θέατρο / 2104120029 / stamataki@vsmile.gr
 
Χειρουργός Οδοντίατρος Aισθητικής, Επανορθωτικής και Αθλητικής Οδοντιατρικής - Smile Design / Eμφυτεύματα
Αντιμετώπιση πόνου / Οδοντιατρική πρόληψη και φροντίδα για ενήλικες, παιδιά, ΑΜΕΑ, εγκύους, αθλητές 
Οδοντιατρικός τουρισμός / Oδοντιατρικές υπηρεσίες για όλες τις περιοχές σε Πειραιά, Αττική, επαρχία, νησιά, εξωτερικό
 
 Stamataki Vassiliki, DDS / dental clinic / vsmile / Greece
 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, DDS

Χειρουργός Οδοντίατρος Αισθητικής, Επανορθωτικής και Αθλητικής Οδοντιατρικής

 

ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 149-151

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ: 210 4120029

email: stamataki@vsmile.gr

 

Αριθμός αδείας ασκήσεως επαγγέλματος :
Υ.14402 (11 / 06 /1999)

Αριθμός μητρώου ΟΣΠ : 1981

 

facebook vsmile google plus vsmile four square

© Copyright 2019 Βασιλική Σταματάκη, με κάθε επιφύλαξη παντός δικαιώματος

website design :: smile tech